Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Италиански кифлички с розмарин и стафиди

Италиански кифлички с розмарин и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански кифлички с розмарин и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • розмарин - 2 стръка
  • брашно - 400 г
  • мая - 1 с.л. суха
  • захар - 3 с.л.
  • стафиди - 150 г
  • олио - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с една супена лъжица захар, добавят се 250 милилитра топла вода и сместа се оставя за 10 минути на топло. Брашното се пресява и се слага за 2 минути във фурната на 150 градуса.

Вади се и се смесва с останалата захар. Добавя се разтворената мая и се замесва тесто. Меси се 10 минути. Слага се в купа, намазана с 1 супена лъжица олио и се оставя на топло за час и половина.

Листенцата на розмарина се откъсват и се нарязват на ситно, след което се счукват в хаванче. Олиото се загрява на слаб огън заедно с розмарина, без да кипва. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

Тестото се измесва още веднъж, добавят се 4 супени лъжици розмариново олио и стафидите. Меси се отново. Разделя се на десет части и всяка се прави на топка. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и леко се притискат.

С остър нож се прави разрез във вид на кръст. Покриват се и се оставят за 30 минути на топло. Мажат се с останалото розмариново олио и се пекат 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: