Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Френски пай с рататуй

Френски пай с рататуй

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски пай с рататуй2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • бекон - 100 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • масло - 170 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжаните се обелват и се режат. Чушките се режат на едри ивици. Тиквичките се запържват в зехтина до златисто и се слагат на салфетки.

Патладжаните се запържват до златисто и се отцеждат на салфетки. Лукът и беконът се режат на ситно и се пържат заедно до златисто. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се режат на ситно.

Добавят се към бекона с лука, посоляват се и се готвят на силен огън 10 минути. Приготвя се тесто, като 150 грама от маслото се смесват с брашното. Добавят се яйцата и 100 милилитра ледено студена вода.

Замесва се еластично тесто. Тавата за пая се маже с масло. По-голямата част от тестото се разточва и се слага в тавата така, че да се оформят стенички.

Отгоре се слага зеленчуковата смес. Защипва се и се пече 35 минути на 190 градуса. Сервира се горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: