Начин на приготвяне
Тиквичките и патладжаните се обелват и се режат. Чушките се режат на едри ивици. Тиквичките се запържват в зехтина до златисто и се слагат на салфетки.
Патладжаните се запържват до златисто и се отцеждат на салфетки. Лукът и беконът се режат на ситно и се пържат заедно до златисто. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се режат на ситно.
Добавят се към бекона с лука, посоляват се и се готвят на силен огън 10 минути. Приготвя се тесто, като 150 грама от маслото се смесват с брашното. Добавят се яйцата и 100 милилитра ледено студена вода.
Замесва се еластично тесто. Тавата за пая се маже с масло. По-голямата част от тестото се разточва и се слага в тавата така, че да се оформят стенички.
Отгоре се слага зеленчуковата смес. Защипва се и се пече 35 минути на 190 градуса. Сервира се горещ.