Класическа пица Неаполитана

MarianaMarianaДжедай7720
07/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 969
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 6 с.л. хладка вода и я оставете 10 минути, докато се активира. Сложете брашното в купа, направете по средата кладенче и сложете вътре солта, маята и зехтина.

Омесете меко тесто, като при нужда може да добавите малко хладка вода. Оставете тестото да втаса 2 часа на топло.

Междувременно запържете доматите за 5 минути в загрятия зехтин, заедно с тънко нарязания чесън.

Разстелете тестото, сложете го в предварително намазнена тавичка, разпределете отгоре доматения сос, подправете и печете около 15-20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

По желание може да добавите парчета моцарела или др. вид сирене.

Опитайте още: Пица Маргарита, Лангош - унгарска пица, Неаполска пица, Пица Фрици, Пица Пеперони.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена
Албена
15.07.2015 00:54
Само от мая и брашно няма как да стане тесто .... къде е водата и колко се слага ? Оправете си рецептата !
1
0