Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с грис и доматени галушки

Супа с грис и доматени галушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа с грис и доматени галушки1 / 2
18/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • грис - 5 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • яйца - 1 брой
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • домати - 1 обелен и настърган, за галушките
  • грис - 5 с.л., за галушките
  • магданоз
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 400 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон, добавете гриса и го сварете. Сместта се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се добре и се прибавя и разбитият на пяна белтък, след което олио и нарязаният магданоз.

Към получената гъста смес се добавя малко гореща вода и се пасира. Ястието се овкусява със сол и се връща на котлона, като регулярно се бърка. Трябва да ври около 10 минути.

Пригответе калушките, като към настъргания домат и нарязания на дребно магданоз добавите малко от водата и пасирайте добре.

Добавя се и останалата вода, сол, олио и получената смес се слага да заври. Към нея се добавят вторите 5 лъжици грис и сместта ври до сваряването му. Галушките се оформят с помощта на лъжички.

Супата се поднася заедно с няколко галушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: