Начин на приготвяне
В 400 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон, добавете гриса и го сварете. Сместта се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се добре и се прибавя и разбитият на пяна белтък, след което олио и нарязаният магданоз.
Към получената гъста смес се добавя малко гореща вода и се пасира. Ястието се овкусява със сол и се връща на котлона, като регулярно се бърка. Трябва да ври около 10 минути.
Пригответе калушките, като към настъргания домат и нарязания на дребно магданоз добавите малко от водата и пасирайте добре.
Добавя се и останалата вода, сол, олио и получената смес се слага да заври. Към нея се добавят вторите 5 лъжици грис и сместта ври до сваряването му. Галушките се оформят с помощта на лъжички.
Супата се поднася заедно с няколко галушки.