Ризото с гъби и шунка

МилаМилаНовак
07/08/2015
"Имаме още много неща, които имаме да кажем по темата Ризото, но днес ще заложим повече на показването "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 022
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ориза в 1.5 л вода, 50 мл олио и овкусете със сол. Сварете гъбите за 30 минути в 100 мл вода заедно с 1 дафинов лист и черния пипер на зърна, а след това ги отцедете и нарежете ситно. Запържете ситно нарязаната шунка за 5 минути.

В останалото олио задушете за минута скълцания чесън и добавете пасираните домати. Варете до сгъстяване на соса и овкусете със сол и пипер.

Объркайте ориза, гъбите и шунката с нарязания магданоз. От тази смес пълнете голям черпак или купичка с обем до 250 мл и обръщайте в чинии. Около ризотото разпределете доматения сос и поръсете обилно с кашкавал или пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар