Огретен от спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Огретен от спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
145 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • спанак - 2 кг
  • домати - 150 г
  • олио - 200 мл
  • брашно - 300 г
  • сирене - 500 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете предварително почистения спанак в подсолена вода за около 30 минути, отцедете го и го нарежете ситно. Отделете 30 г масло и 2 с.л. брашно.

Останалото масло и брашно смесете с олиото и запържете до златисто. Разредете със свареното прясно мляко и бъркайте с телена бъркалка до сгъстяване. Добавете жълтъците към получената каша, като отново добре разбиете. Оставете соса да изстине, като го разбъркате на няколко пъти.

Намажете тавата с отделеното масло и поръсете с брашното. Разбийте белтъците до твърди връхчета и добавете към Бешамела. След това добавете изстиналия спанак, нарязания копър, магданоз и натрошеното сирене.

Объркайте и прехвърлете в тава. Отгоре разпределете нарязани кръгчета домат, за да маркирате отделните порции. Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се пече на 150-170 градуса за около час.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: