Начин на приготвяне
Попарете предварително почистения спанак в подсолена вода за около 30 минути, отцедете го и го нарежете ситно. Отделете 30 г масло и 2 с.л. брашно.
Останалото масло и брашно смесете с олиото и запържете до златисто. Разредете със свареното прясно мляко и бъркайте с телена бъркалка до сгъстяване. Добавете жълтъците към получената каша, като отново добре разбиете. Оставете соса да изстине, като го разбъркате на няколко пъти.
Намажете тавата с отделеното масло и поръсете с брашното. Разбийте белтъците до твърди връхчета и добавете към Бешамела. След това добавете изстиналия спанак, нарязания копър, магданоз и натрошеното сирене.
Объркайте и прехвърлете в тава. Отгоре разпределете нарязани кръгчета домат, за да маркирате отделните порции. Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се пече на 150-170 градуса за около час.
Да ви е сладко!