Огретен от спанак

Monika NikolovaMonika NikolovaНовак
08/08/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене100 мин.
Общо145 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете предварително почистения спанак в подсолена вода за около 30 минути, отцедете го и го нарежете ситно. Отделете 30 г масло и 2 с.л. брашно.

Останалото масло и брашно смесете с олиото и запържете до златисто. Разредете със свареното прясно мляко и бъркайте с телена бъркалка до сгъстяване. Добавете жълтъците към получената каша, като отново добре разбиете. Оставете соса да изстине, като го разбъркате на няколко пъти.

Намажете тавата с отделеното масло и поръсете с брашното. Разбийте белтъците до твърди връхчета и добавете към Бешамела. След това добавете изстиналия спанак, нарязания копър, магданоз и натрошеното сирене.

Объркайте и прехвърлете в тава. Отгоре разпределете нарязани кръгчета домат, за да маркирате отделните порции. Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се пече на 150-170 градуса за около час.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар