Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714265
19/07/2015
"Нямате оправдание вече да не приготвяте вкусен и здравословен хляб за семейството си всеки ден "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 534
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно брашното, солта, маята и семената в дълбока купа. Сипете водата и разбъркайте до оформяне на тесто.

Покрийте с кърпа и оставете на топло място за 50 минути, докато тестото си удвои обема.

Загрейте фурната на 200 градуса и прехвърлете тестото на набрашнена повърхност и замесете отново.

Пригответе правоъгълна форма за печене, намазнете я и сипете тестото вътре.

Поръсете с още слънчогледови семки и покрийте отново с кърпа за 15 минути. Запечете за 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар