Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пикантни маслини по марокански

Пикантни маслини по марокански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пикантни маслини по марокански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2 буркана

Необходими Продукти

  • маслини - 450 г с костилките
  • За билковата марината
  • кориандър - 3 с.л.
  • мента - 3 с.л.
  • магданоз
  • чесън - 1 скилидка
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка семена
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • За пикантната марината
  • кориандър - 4 с.л.
  • магданоз - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смачкайте маслините с нож, както се смачква чесън. Сложете ги в купа със студена вода и оставете да престоят няколко часа.

Отцедете добре и ги разделете в два буркана. Смесете всички продукти за първата марината и сипете в единия буркан с маслините.

По същия начин направете и с втората марината и сипете във втория буркан. Сложете капачки и приберете в хладилник за 1 седмица, като от време на време разклащате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: