Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешко филе със сусам и чесън

Пилешко филе със сусам и чесън

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешко филе със сусам и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. пилешки гърди
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - за овалване
  • сусам - малко повече от галетата
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки късчета. Смесете лимоновия сок с пасирания чесън, сол, черен пипер и залейте месото.

Объркайте, покрийте съда и оставете да се маринова за 1 час или 30 минути.

Подсушете пилешките хапки - всяка се овалва с брашно, потапя се в леко разбити яйца и най-накрая в смес от сусам и галета, като галетата трябва да повече от сусама.

Готовите пилешки филенца изваждайте върху кухненска хартия. ПОднесете топли с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: