Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Руски сладкиш с вишни и извара

Руски сладкиш с вишни и извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски сладкиш с вишни и извара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"С нетърпение очакваме приятната изненада, която този руски сладкиш с вишни ще се окаже за нас"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • за плънката
  • вишни - 500 г
  • захар - 150 г
  • сметана - 250 г
  • извара - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до бяло. Яйцата се добавят едно след друго и сместа се разбърква. Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера и се добавя по малко към сместа.

Тестото се слага в тавичка, намазана с мазнина, като се оформят стенички.

Приготвя се плънка, като изварата се смесва със захарта и сметаната. Вишните се почистват от костилките и се добавят към сместа с изварата.

Разбърква се внимателно и плънката се слага върху тестото. Пече се 35 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине напълно в тавата, вади се и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: