Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Английски ябълков пай с канела

Английски ябълков пай с канела

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Английски ябълков пай с канела1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ чаени чаши
  • мас - 1 супена лъжица
  • масло - 2 супени лъжици разтопено
  • сол - щипка
  • За пълнежа
  • ябълки - 2‐3 бр.
  • захаросани плодове - ½ чаена чаша
  • стафиди - 1 чаена чаша
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • индийско орехче - 1 бр. малко
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маста, маслото, солта и малко вода се замесва умерено твърдо тесто. Две трети от него се разстилат в тавичка, намазана с масло.

Отгоре се нареждат обелените и нарязани на тънки резенчета ябълки и се поръсват със ситно нарязаните захаросани плодове, стафидите, лимоновата и портокаловата кора, настърганото индийско орехче, канелата и захарта.

Пълнежът се покрива с останалото тесто, разточено на кора. Сладкишът се набожда на няколко места с вилица и се пече 35‐40 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: