Картофи по кипърски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофи по кипърски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг.
  • масло - 125 г
  • черен пипер
  • бахар
  • сол
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и разрежете всеки на 4 резена по дължина.

Овкусете картофите с подправките и ги объркайте заедно с галетата.

Прехвърлете ги в леко намазнена тава и разпределете отгоре масло на парченца.

Долейте около 100 мл вода и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете картофите да се пекат за 1 час в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: