Маринован телешки стек

Боно
Боно
Новак
03/08/2015
"Маринован телешки стек за ценители, които обожават да похапват крехко и сочно телешко месце "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 362
  • Преглеждания за месеца1225
  • Преглеждания за седмицата140
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки стекове - 4 бр. дебели около 1.5 см)
  • сол
  • черен пипер
  • За марината
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. нарязан пресен
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички съставки за маринатата.

Поръсете телешките стекове със сол и пипер, оставете да престоят така 5-10 минути и ги залейте с маринатата. Мариновайте за половин час.

Загрейте грил тиган с по-дебело дъно и сложете стековете - печете на страна по 3 минути, след което обръщайте и печете за по още 3 от всяка страна.

По време на печенето може да заливате с по малко от маринатата. Готовите пържоли сложете в затоплен съд с капак. Поднесете телешките стекове с гарнитура от гриловани зеленчуци, салата по избор или картофи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илка
Илка
11.10.2015 03:53
Съсипах си месото с този розмарин. Окончателно изхвърлям тази подправка от шкафа.
15
3