Ризото със сирена

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ризото със сирена1 / 2
10/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нежно ризото по класическа рецепта, което с удоволствие ще приготвяте и консумирате"

Необходими Продукти

  • масло - 40 г
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 л пилешки
  • ориз - 350 г за ризото
  • бяло вино - 200 мл газирано
  • грюер - 50 г
  • фонтина - 50 г
  • горгонзола - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, добавете лука и го задушете за 3 минути. Сипете половината от врящия бульон в тенджера, добавете лук и ориза и задушете, докато оризът започне да омеква.

Добавете виното и разбърквайте, докато течността се абсорбира.

Продължавайте да сипвате още бульон, като непрекъснато разбърквате. След 20-25 минути оризът е готов.

Изключете котлона и добавете сирената, разбърквайте и овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: