Пилешко с лимони и чесън

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14897
14/08/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 724
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете бульона в тенджера и го кипнете. Добавете скилидките чесън, сложете капак и варете на бавен огън около 40 минути.

Загрейте маслото и зехтина и запържете пилешкото. Прехвърлете го в тава.

Загрейте фурната на 190 градуса. Прецедете бульона и наредете скилидките около пилето заедно с обеления и нарязан лимон.

Прибавете брашното към мазнината в тиган и запържете за 1 минута. Добавете виното, като разбърквате, а накрая сипете и бульона. Варете, докато сосът се посгъсти.

Овкусете със сол и черен пипер. Сипете соса върху месото, сложете капак и запечете за 40-45 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар