Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена супа с крутони

Тиквена супа с крутони

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Тиквена супа с крутони2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Не просто супа, а сбъдната кулинарна фантазия"

Необходими Продукти

  • бульон - 1 пилешки
  • тиква - 1 неголяма
  • лук
  • канела - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • джинджифил
  • карамфил - 5 - 6
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • масло
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • хляб - 4 филийки
  • кориандър - зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквата и я изпечете, обърната със срязаното надолу, докато омекне. След това остържете с лъжица и я смелете на пюре в домашен робот или с миксер. Фурната се загрява на 200 градуса.

Маслото се размесва с 1 с.л. кафява захар и 1/4 ч.л. канела и с тази смес се намазват 4 филийки хляб. Когато се запекат, се нарязват на кубчета.

Лукът се задушава в малко масло до омекване. Добавя се 1/2 литър пилешки бульон и щом кипне, изключваме котлона и го оставяме да се задуши 15 минути.

Сместа се пасира и се добавя още 1/2 литър бульон, 500 г тиквено пюре, по 1/2 ч.л. канела, черен пипер и смлян джинджифил, 5-6 карамфилчета и четвърт лъжичка смляно индийско орехче.

След като кипне, изключваме котлона и оставяме 10 минути да къкри, като през цялото време бъркаме. Тиквената супа се поднася с 1 с.л. течна сметана и крутоните, поръсени с листа от кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: