Канелени рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
15/08/2015
"Ароматно изкушение, на което ще се отдадете с удоволствие"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции24 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 988
  • Преглеждания за месеца1610
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.

Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.

Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.

Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цветелина Стойкова
Интересна идея! Ще ги опитам със сигурност!
1
1