Начин на приготвяне
Цвеклото се обвива във фолио и се пече на 220 градуса около час и половина. Охлажда се, обелва се и се реже на тънки филийки. Слага се в купа, поръсва се със сол и се налива оцетът. Разбърква се и се оставя на топло за 40 минути.
Картофите се белят и се режат на ситни кубчета, лукът се реже на ситно. Кренвиршите и краставичките се режат на кръгчета. Магданозът се реже на ситно.
В голям тиган се загрява маслото, добавят се картофите, лукът и кренвиршите. Добавя се соевият сос и сол, разбърква се и се готви 20 минути. Добавят се краставичките и цвеклото, разбърква се и се сваля от котлона.
В отделен тиган се пържат яйцата на очи. Питипаната се разпределя в чинии и в средата на всяка чиния се слага по 1 яйце. Поръсва се с магданоз и се сервира веднага.