Начин на приготвяне
Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Содата се гаси с оцет, добавя се в брашното заедно с индийското орехче и се разбърква. Виното се смесва с портокаловия сок. Отделно се разбиват до крем 200 грама от маслото заедно със захарта. Добавят се яйцата и всичко се разбърква.
Добавя се при непрекъснато бъркане виното с портокаловия сок. По малко се добавя брашното и се замесва тесто. В тава, постлана с хартия за печене, се слага тестото. Сливите се измиват, разрязват се на половинки, костилките се махат.
Плодовете се режат на резенчета, няколко резенчета се оставят за украса, останалите се слагат върху тестото. Пирогът се слага във фурната и се пече 20 минути на 200 градуса. Фурната се намалява на 170 градуса.
Пирогът се вади от фурната, намазва се с останалото масло и се поръсва с половината пудра захар. Връща се във фурната и се пече 15 минути. Вади се и се оставя да изстине напълно.
Сметаната се разбива с останалата пудра захар и с нея се покрива пирогът. Оставя се в хладилника за 2 часа и се сервира, като се украсява с останалите резенчета сливи.