Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици с картофи

Пилешки подбедрици с картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки подбедрици с картофи
Снимка: Evgenia
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. долни
  • картофи - 1.5 кг
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 голяма глава
  • бира - 200 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете пилешките бутчета, поръсете с пипер и ги запържете предварително, ако искате.

Извадете ги от съда и запържете за кратко скълцания лук.

Обелете и нарежете картофите, измийте ги и ги сипете в по-голяма тава. Добавете лука, подправки на вкус и разбъркайте.

Между картофите наредете пилешките подбедрици и залейте с бирата.

Сложете ястието да се пече за около 40 минути или до готовност в предварително загряна умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: