Агнешко пълнено с дроб и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко пълнено с дроб и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4-5
"Заблеяло ми е ... агнешко пълнено с гъби и дроб"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бутче
  • гъби - 350 г
  • лук - 1 - 2 глави кромид пресен
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 брой
  • карантия - 1 агнешко було
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • вино - 200 мл бяло
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се обезкостява и се посолява навсякъде. Оставя се да престои, докато се сварят дробчетата, които след това се нарязват на ситно.

В маслото се задушава половината от лука, гъбите и дробчетата. Овкусява се с черния пипер, джоджена, магданоза и вегетата. Всичко това оставете да се задуши.

Готовата плънка се пълни в бутчето и то се зашива. Отгоре се намазва с останалото масло и жълтъка и се увива в булото.

Пече се в умерена фурна за около 2 часа, като около него се нареждат останалите продукти. Залива се с 1 ч.ч. бяло вино и 2 ч.ч.топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: