Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Хрупкави калмари с каперси

Хрупкави калмари с каперси

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Хрупкави калмари с каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ох, сега тези хрупкави калмари ще ги сънуваме, а вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • калмари - 300 г бейби почистени
  • брашно - 200 г
  • каперси - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • майонеза - 5 с.л.
  • олио - за пържене
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на кръгове. Поръсете брашното със сол и черен пипер и го сипете в плик.

Добавете каперсите и разбъркайте, добавете калмарите и ги оваляйте добре.

Смесете чесъна с майонезата и ги сипете в купа за сервиране.

Загрейте олио в тиган и изпържете калмарите. Отцедете ги на кухненска хартия и сервирайте с майонезения сос и лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: