Начин на приготвяне
Дълбока форма за печене се намазва с една супена лъжица масло. Сметаната се загрява. В отделен съд се разтопява маслото, добавя се брашното и се разбърква. В тази смес се добавя горещата сметана при непрекъснато бъркане, за да се получи гладък сос.
Добавя се пармезанът и се разбърква до пълното му разтваряне. Сосът се сваля от котлона. Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват и се добавят към соса по малко, за да не се пресекат.
Добавя се солта, индийското орехче и червеният пипер. Скумрията се почиства от кожата и костите и се нарязва на много малки парченца. Добавят се в соса.
Белтъците се разбиват на сняг и на части се добавят към соса. Сместа се излива във формата за печене и се пече 20 минути на 180 градуса. Сервира се веднага.