Тажин с нахут и патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
08/09/2015
"Страхотна комбинация между вкусове, текстури и аромати, в която ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 448
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана и тиквичките поръсете ги със сол и ги оставете да престоят 30 минути. Измийте и ги подсушете. Загрейте грил и ги изпечете с 2 с.л. зехтин.

Междувременно загрейте оставащия зехтин и изпържете лука и чесъна за 5 минути. Добавете гъбите и задушете за 3 минути. Прибавете подправките и гответе още 1 минута.

Прибавете към сместа и картофите, задушавайте 3 минути и сипете доматения сос и пюрето, както и 150 мл вода. Гответе 10 минути. Прибавете патладжана и тиквичките, чилито, кайсиите и отцедени нахут.

Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 15 минути или докато картофите омекнат. Добавете още вода, ако е необходимо. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар