Печена пъстърва на фурна

МарианаМарианаНовак
17/09/2018
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259 052
  • Преглеждания за месеца5744
  • Преглеждания за седмицата455
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Васил Дакев
Васил Дакев
10.11.2019 11:43
И аз не разбрах къде отиде бялото вино ,но съпругата ми м подсети,че то е изпит .
0
0
Краси Начев
Краси Начев
06.01.2019 16:00
Бялото вино сигурно се пие.
10
0
Яница Николова
Супер!
0
0