Печена пъстърва на фурна

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
17/09/2018
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342 276
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата114
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Овална керамична тава за ценители
Приготвяй си тази рецепта с:
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Васил Дакев
Васил Дакев
10.11.2019 11:43
И аз не разбрах къде отиде бялото вино ,но съпругата ми м подсети,че то е изпит .
5
0
Краси Начев
Краси Начев
06.01.2019 16:00
Бялото вино сигурно се пие.
12
0
Яница Николова
Супер!
0
0