Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва на фурна

Печена пъстърва на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена пъстърва на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. изчистени
  • лимони - 1 бр. сок
  • бяло вино - 125 мл
  • риган - 1 с.л. сух
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимоновия сок и виното. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Подходящи гарнитури за пъстървата на фурна са картофите соте, салата дзадзики или тези леки рулца от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво не се разбира...Рибата престоява една нощ с виното.
04.06.2024 13:55
1
Анонимен
Анонимен
малко им е на картофите 20 мин, не се сготвиха
19.05.2022 10:09
Анонимен
Анонимен
Получи се чудесно! Благодаря ви!
26.03.2022 10:39
1
Васил Дакев
Васил Дакев
И аз не разбрах къде отиде бялото вино ,но съпругата ми м подсети,че то е изпит .
10.11.2019 11:43
7
Краси Начев
Краси Начев
Бялото вино сигурно се пие.
06.01.2019 16:00
15
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
25.07.2018 12:26
Марин
Марин
Само не разбрах какво стана с бялото вино
03.03.2018 06:55
45
3