Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко с портокалов сос

Пуешко с портокалов сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пуешко с портокалов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Крехко пуешко с плодов аромат и сочна гарнитура - кой ще се сети, че е на диета?"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 800 г пуешко филе
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 200 г, големи
  • лук - 1 глава, нарязана на кръгчета
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • портокали - 3 броя
  • броколи - 400 г, накъсани на розички
  • подправки - 1 с.л. универсална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на тънки продълговати ивици. Зехтинът се загрява и в него се слагат парчетата месо, към които се прибавя универсалната подправка. Разбърква се около 10 минути, след което месото се изважда.

В същата мазнина се сипват нарязаните гъби. Когато поомекнат се слагат лукът и джинджифилът. Задушават се, докато лукът омекне. Настъргва се кората на единия портокал и се изцежда сокът му. Останалите портокали се обелват и нарязват на филенца.

Месото се връща в тигана и се сипват сокът, кората и филенцата на портокалите. Накрая се добавят розичките броколи. Всичко се покрива с капак и се оставя да се задуши на умерен огън около 6 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Никол
Никол
стана страхотно, направих го с бутче, а не с филе, защото това имах
06.02.2013 18:53