Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко с кнедли в портокалов сос

Пуешко с кнедли в портокалов сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пуешко с кнедли в портокалов сос
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Сервирайте задушеното пуешко с кнедлите и други зеленчуци по ваш избор"

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 250 мл
  • пуешки гърди - 1400 г (2 бр.)
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • шалот - 3 глави
  • масло - 45 мл (3 с.л.)
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л. универсално
  • портокалов сок - 250 мл
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • картофени кнедли
  • картофено нишесте - 80 грама или царевично
  • картофи - 800 грама
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голям тиган. Запечатайте добре пуешките гърди и от двете страни.

Поръсете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в уред за бавно готвене.

В същатата мазнина задушете наситнените чесън и лук. Поръсете ги с брашно и разбъркайте.

Сипете бульона и разбърквайте докато течността заври. Сипете в уредра при гърдите.

Добавете портокаловата кора и сока, в който сте разтворили меда.

Овкусете с още черен пипер и сол. Може да добавите и няколко маслинки, ако обичате.

Сложете капака и гответе около 7 часа в уреда.

Сварете картофите и ги намачкайте. Смесете ги със солта, яйцето, черния пипер, индийското орехче, нишестето и маслото.

Оформете 8 кнедли от картофената смес. Сварете ги на пара за 20 минути. Ако нямате такъв уред, може да ги сварите в тенджера с вода. Кипнете водата и дръпнете от огъня.

Пуснете вътре кнедлите и върнете на котлона, който е намален на най-ниската степен.

Варете до готовност - когато изплуват на повърхността, може да ги извадите.

Сервирайте задушеното пуешко с кнедлите и други зеленчуци по ваш избор.

Пуешкото с кнедли в портокалов сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: