Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голям тиган. Запечатайте добре пуешките гърди и от двете страни.
Поръсете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в уред за бавно готвене.
В същатата мазнина задушете наситнените чесън и лук. Поръсете ги с брашно и разбъркайте.
Сипете бульона и разбърквайте докато течността заври. Сипете в уредра при гърдите.
Добавете портокаловата кора и сока, в който сте разтворили меда.
Овкусете с още черен пипер и сол. Може да добавите и няколко маслинки, ако обичате.
Сложете капака и гответе около 7 часа в уреда.
Сварете картофите и ги намачкайте. Смесете ги със солта, яйцето, черния пипер, индийското орехче, нишестето и маслото.
Оформете 8 кнедли от картофената смес. Сварете ги на пара за 20 минути. Ако нямате такъв уред, може да ги сварите в тенджера с вода. Кипнете водата и дръпнете от огъня.
Пуснете вътре кнедлите и върнете на котлона, който е намален на най-ниската степен.
Варете до готовност - когато изплуват на повърхността, може да ги извадите.
Сервирайте задушеното пуешко с кнедлите и други зеленчуци по ваш избор.
Пуешкото с кнедли в портокалов сос е много вкусно.