Начин на приготвяне
В голяма купа смесете 100 мл от портокаловия сок и 50 мл от лимоновия сок. Потопете и оваляйте добре пържолите. Приберете в хладилника за час да се мариноват.
В малка купа смесете подправките - черния пипер, кайенския пипер, кимиона, чесъна на прах и ригана.
При готовност подсушете пържолите и ги оваляйте добре в сместа от подправки.
Загрейте зехтина на силна температура в голям и дълбок тиган и запържете пържолите за по 3 мин. от всяка страна. Извадете ги и в същата мазнина запържете нарязания на полумесеци червен лук, като намалите температурата на котлона.
Добавете останалия портокалов сок, лимоновия сок и бялото вино. Разбъркайте добре. Овкусете със сол.
Добавете пържолите. Намалете температурата на слаба и оставете да се готвят пържолите, докато сосът се редуцира леко и сгъсти - около 10 мин.
При готовност извадете пържолите и ги дръжте на топло, а оставете соса да се редуцира още. По желание може да го сгъстите (ако не ви се чака) с 1 с.л. натурално нишесте.
Сервирайте пържолите поляти със соса и гарнитура по желание.
Пържолите с портокалов сос са готови.
Коментари