Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с портокалов сос

Пилешко с портокалов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешко с портокалов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • портокали - 2 бр.
  • царевично брашно - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 150 мл цедено
  • горчица - 1 ч.л. Дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган и запържете месото по 5 минути от всяка страна.

Извадете гърдите и увийте всяка във фолио. За да направите соса, смесете заедно царевичното брашно със сока от портокалите.

Добавете млякото и горчицата, кипнете за 1 минута. Добавете и резените портокал към соса.

Извадете гърдите от фолиото, нарежете ги и сервирайте със соса и зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: