Лесен пататник с праз

MarianaMariana
Джедай
7
720
25/09/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 381
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете в средата му кладенче и чукнете вътре яйцата. Добавете солта, зехтина и малко вода, така че да получите твърдо тесто. Охладете го за 1 час в хладилник.

Междувременно обелете картофите, настържете ги и ги бланширайте в подсолена вода за около 7-8 минути. Отцедете ги и ги смесете с предварително сотирания праз лук, натрошеното сирене и яйцата. Овкусете с чубрица, сол и черен пипер.

Разточете тънки кори от тестото и в загрят и намазнен тиган редувайте ред кори, ред плънка, като не забравяте всяка кора да намажете добре със зехтин. Пататникът се готви около десет минути на страна на средно силен огън, след което се завива с кърпа и задушава около 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар