Начин на приготвяне
Измийте и почистете от семките всички зеленчуци. Обелете патладжаните, нарежете на филийки и ги осолете. Картофите нарежете на колелца и ги подредете по дъното на намазана със зехтин тава.
Върху картофите наредете патладжаните. В отделен съд накълцайте доматите и ги смесете с предварително опечените и нарязани чушки. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Доматената смес се изсипва след патладжаните. Лука и чесъна задушете със сол на вкус и към тях прибавете нарязаните тиквички.
Това е предпоследният пласт от ястието, като накрая трябва да завърши с пласт патладжани.
Опаковайте тавата с домакинско фолио и печете на 200 градуса за 40 -45 мин.
Докато мусаката се пече, може да приготвите заливката.
Смесете прясното мляко с брашното до получаването на хомогенна смес и овкусете с 1 чаена лъжичка сол.
След като мусаката се изпече, залейте със сместа и допечете за още 15-20 мин.
Гръцката мусака с патладжани и тиквички е готова.
Коментари
.....
става, но не бих я повторила