Свинска курбан чорба

Мариана
Мариана
Новак
24/09/2015
"Курбан чорба, приготвена със свинско - не само, че може, ами е и много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 434
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата187
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото до готовност. Извадете го и в бульон добавете ситно нарязаните лук, чушка и моркови. Варете зеленчуците до омекване, след което добавете ориза и настърганите домати.

Овкусете чорбата със сол, черен пипер, джоджен и лют червен пипер. Върнете обратно месото и оставете да къкри на тих огън до сваряване на ориза.

В отделен съд направете запръжка с брашно и червен пипер и малко масло.

Свалете супата от огъня и застройте с яйца, сипани през гевгир, за да станат на конци. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#241046
Никой и никога не прави курбан/чорба/ от свинско. По всяка вероятност идва от народите за които свинята е "мръсно" животно, и от които сме взаимствали голяма част от кулинарните си навици. В нито една книга за класическа българска кухня не съм срещал думата курбан да се свързва със свинско месо. Това си е някакъв вид чорба от св.месо и не може да се нарича курбан.
0
0