Печено козе месо на фурна

08/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 928
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да накиснете козето за през нощта във вода с оцет и подправки - черен пипер, дафинов лист, глава лук.

След това отцедете месото. Разбъркайте олиото с подправките (сол, пиперите) и натрийте добре парчетата месо.

Нарежете скълцания лук, джоджен и магданоз с подмазнена тава. Поръсете и тях с малко сол. Отгоре подредете козето месо и долейте в съда 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, като половината количество може да замените с бяло вино.

Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути. След това махнете фолиото, намалете на 180 градуса и запечете за още половин час, докато хване апетитна коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар