Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.
През това време се приготвя сосът, като в дълбок тиган със сгорещено олио се слагат почистените и нарязаните на дребно лук, чесън, морков и чушка.
След като омекнат към тях се прибавя кълцаното свинско месо.
След като побелее се прибавят гъбите, нарязани на филийки (при мен от консерва) и смлените домати (също от консерва).
На соса се слага сол, черен пипер, риган и босилек на вкус и се оставя да се сгъсти.
Готовата паста се отцежда от водата и се смесва със соса. Към тях се прибавя настъргано сирене Гауда. Всичко се обърква добре и се прехвърля в намазнена тавичка.
Отгоре пастата се поръсва с още малко сирене и се нареждат малките топчици моцарела и консервираните чери доматчета.
Ястието се пече във фурна на 200 градуса до като се получи хубав загар.
Фусилоните с кълцано месо на фурна са готови.