Лаваш крекери

MilanMilanНовак
09/10/2015
"Вместо лаваш ще правим крекери, а на вас оставяме да измислите с какъв дип да ги поднесем"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлата вода и щипка захар. След това я добавете към останалите продукти и замесете тестото в продължение на 5-10 минути, след което трябва да е готово.

Прехвърлете тестото в леко намазнена купа, покрийте и оставете да втаса на топло място за около 90 минути.

След това премесете тестото и го разточете на правоъгълна кора с дебелина 3-5 мм с размер 30х40 см. Сложете кората в намазнена тава и оставете да престои около 5 минути.

Напръскайте с вода и поръсете отделните семена и подправки, които сте избрали, на ивици по диагонал.

Нарежете ленти с ширина около 3 см по ивиците от подправки и семена. Сложете крекерите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Лаваш крекерите са отлични с различни сосове и дипове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар