Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Лаваш крекери

Лаваш крекери

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лаваш крекери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вместо лаваш ще правим крекери, а на вас оставяме да измислите с какъв дип да ги поднесем"

Необходими Продукти

  • брашно - 190 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • мая - 1/3 ч.л. суха
  • мед - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 100 мл
  • За поръсване
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сусам
  • мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлата вода и щипка захар. След това я добавете към останалите продукти и замесете тестото в продължение на 5-10 минути, след което трябва да е готово.

Прехвърлете тестото в леко намазнена купа, покрийте и оставете да втаса на топло място за около 90 минути.

След това премесете тестото и го разточете на правоъгълна кора с дебелина 3-5 мм с размер 30х40 см. Сложете кората в намазнена тава и оставете да престои около 5 минути.

Напръскайте с вода и поръсете отделните семена и подправки, които сте избрали, на ивици по диагонал.

Нарежете ленти с ширина около 3 см по ивиците от подправки и семена. Сложете крекерите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Лаваш крекерите са отлични с различни сосове и дипове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: