Пипала от октопод на тиган

нонанонаНовак
30/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 160
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите и премахнете кожата на октопода, сложете вода в тенджера да кипне и го добавете заедно със содата за хляб. Варете октопода около 20 минути.

През това време пригответе дресинга от скълцания ситно чесън, зехтина, скълцания риган, изцедения сок от 1 лимон.

Изрежете пипалата на сварения октопод, залейте с дресинга, покрийте съда и оставете да се маринова за 1 час.

Овкусените пипала на октопод се запичат на обикновен или грил тиган за около 10 минути.

Прехвърлете пипалата в чиния, залейте ги с изцедения сок от останалия половин лимон и поднесете с резенчета от другата половинка цитрус.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар