Лесен ягодов сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лесен ягодов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
"Има нещо изкушаващо в това да прочетеш, че един е лесен. Така веднага ти се приисква да запретнеш ръкави и да го приготвиш!"

Необходими Продукти

  • мазнина - 125 г краве масло или маргарин, за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/4 ч.ч. пудра
  • ягоди - 10 - 12 броя, за топинга
  • сметана - 200 г сладкарска (Hopla 1 ч.ч. разбита)
  • сирене - 200 г “Крема” или обезсолена извара
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава до получаване на ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в предварително намазнена тава (с диаметър 30 см), като по стените се оформя ръб. Може да го разпределите и в малки овални форми и да приготвите мини сладкиши. Блатът се пече до златисто в предварително загрята на 200°С фурна, за около 10-15 минути. След това се оставя да се охлади.

Сиренето “Крема” или изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3-5 минути, щом стане хомогенна смес, се ароматизира с ванилията. Разбива се за кратко, докато стане крем.

Добре охладеният блат се намазва с крема. Върху него се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Може да залеете с разтопен шоколад или просто да настържете шоколад отгоре. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно го нарязвате на парчета и поднасяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tetcyo
Tetcyo
Ужасно е! Кошничката има вкус на чисто масло, въпреки че сложихме около 100 грама масло. Тази рецепта не струва!
03.04.2013 23:22