Варена риба с ориз

10/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Това ли е любимата ви рецепта с риба или да?"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 268
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата сваряваме в подсолена вода, обезкостяваме и филетираме. Бульонът от рибата прецеждаме и запазваме за приготвянето на ориза. В малка част от бульона и мазнината задушаваме ситно нарязания лук и моркова, прибавяме измития ориз, разбъркваме и когато оризът стане прозрачен, прибавяме 3 ч.ч. горещ бульон.

Ако не достига доливаме с гореща вода. Добавяме сол на вкус, черен пипер на зърна, кориандър и олио. Оризът варим, без да е похлупен с капак, и почти не разбъркваме - ако се налага, приплъзваме лопатка по дъното на тенджерата. Когато водата е почти поета от ориза, прибавяме настърганите домати и девесила.

Доваряваме около 5 минути, сваляме от огъня, разбъркваме добре, покриваме съда с капак и оставаме така още 30 минути. Поднасяме, като оформяме топка от ориза и прибавяме филитираната риба.

Поръсваме с девесил, листа кориандър или магданозподобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветелина
Цветелина
11.04.2015 13:28
рибата е белтък, ориза въглехидрат. това не е разделно хранене! що за глупости пишете?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв