Руско домашно вино от касис

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
29/09/2015
"Баба да си затваря сладко в буркани, ние касисът го ползваме за друго - за направата на пивко вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7 бутилки
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 218
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Домашно Вино

Начин на приготвяне

Касисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място.

Сокът се прецежда. Излива се в дамаджаната. Медът и захарта се смесват и се разтварят в останалата вода. Добавят се към сока.

Дамаджаната се оставя на тъмно и топло място и се слага тапа с малък маркуч, потопен във вода. Оставя се за 10 дни. Прелива се в чиста дамаджана и отново се затваря с тапа с маркуч, потопен във вода.

Оставя се за 2 месеца на хладно. След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място.

Битова керамична бъклица с традиционна декорация
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Битова керамична бъклица с традиционна декорация
19.99 лв.
Виж ››

Не отивайте на гости с празни ръце - препоръчваме ви да носите пълна догоре с отлежала ракия Керамична бъклица с традиционна декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар