Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Кроасани»Френски кроасанчета с масло

Френски кроасанчета с масло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Френски кроасанчета с масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Време е да усетим аромата на така любимите френски кроасанчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 15 г прясна
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 300 г
  • вода - 1 к.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с изпълнението на рецептата, като разтворите маята в топла вода и я сложите встрани, докато шупне. Отделете жълтъците и ги разбийте.

След това ги смесете със затопленото мляко, маята и брашното (2/3 ч.ч.). Бъркайте, докато всичко се превърне в гладка смес.

Затопленото масло примесете с останалата част от брашното, а полученото прибавете към сместа с маята. Разбъркайте всички съставки и оставете тестото да втаса за около два часа.

След това се заемете с неговото разточване. Щом го разтеглите достатъчно добре, изрежете триъгълници. От тях завийте кроасани, които да подредите в намаслена и набрашнена тава.

Добре е тестените изделия да се оставят още малко на стайна температура. След това се намазват с разбити белтъци и се запичат на умерена фурна около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: