Гъши пастет

АлинаАлинаНовак
02/10/2015
"Уникална рецепта, за каквато всяка домакиня мечтае "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 586
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • гъши дроб - 600 г
  • мазнина - 50 г гъша мас
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • лук - 1 глава, голяма
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • червено вино - 1 с.л. по - сладко
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшият дроб се се почиства, измива и подсушава. Покрива се със сметана и се оставя да престои така тридесет минути. Лукът се нарязва на едро и се задушава в гъшата мас.

Когато промени цвета си, в тигана се слага и гъшият дроб, както и виното и подправките. Щом гъшият дроб се запържи достатъчно, блюдото се маха от огъня и се оставя малко да се охлади.

Всичко се пресипва в пасатор и се прави на пастет. Ако пастетът ви се вижда прекалено сух, можете да му добавите допълнително сметана. Готовият деликатес се ползва за сандвичи или се влага в разядки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар