Крем Каталана

ЕфросияЕфросияНовак301
08/11/2010
"Затворете очи и опитайте вкусен десерт, донесен от Рая "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 952
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да заври заедно с ванилията и канелата. Целите яйца, жълтъците и захарта се разбиват с миксер, докато се получи светла кремообразна смес. Към яйцата се прибавя на порции горещото мляко, като непрекъснато се разбърква.

Прибавя се и кората от портокал. Така получената смес се бърка на водна баня, докато се получи гъст крем. Изсипва се в четири купички, оставя се да изстине, след което се поставя в хладилника да се охлади.

Захарта за карамела се разтваря в 125 мл вода върху котлона и се вари докато се получи карамелов сос, който се излива още горещ върху крема. След това купичките се поставят отново в хладилника, докато карамелът се стегне.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мартина Тракова
В крем каталана няма канела :( Рецептата е не точна
0
2
александра ангелова
александра ангелова
18.01.2014 00:29
Рецептата за приготвяне не е правилна. По този начин крема се пресича,моля не губете времето на хората с грешно съставени рецепти.
1
0
Юлиана
Юлиана
08.06.2013 23:32
горе до времето за приготвяне пише 4 порции,долу в рецептата също пише четири купички
0
0