Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Домашни тригуни с пълнеж от крем

Домашни тригуни с пълнеж от крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашни тригуни с пълнеж от крем2 / 2
17/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вадите бутер тесто, правите крем и ... тригунките са на 90 процента готови"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • белтъци - 2 бр.
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетче
  • масло - 2 с.л.
  • за сиропа
  • компот - 1 бр. по избор /само сока/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се добавят брашното, захарта, маслото и кондензираното мляко.

Получената смес се бърка на слаб огън, докато се сгъсти. Оставя се да изстине и се смесва в ванилията и заквасената сметана.

Бутер тестото се разрязва на квадратчета и в средата на всяко едно от тях се поставя от охладения крем. После тестото се сгъва на две и се притиска по краищата, така че да се получат триъгълници. Те се намазват с белтък и се пекат в предварително загрята фурна.

Сокът от компота се възвира и се оставя да изстине. С него се поливат изпечените тригуни и се прибират в хладилника за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: