Пилешки руладини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки руладини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешките гърди са създадени, за да бъдат превърнати в чудно вкусни руладини, ако ни питате нас"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • риган - 2 с.л. пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бульон - ½ ч.ч. пилешки
  • бяло вино - ½ ч.ч. сухо
  • лимонова кора - ½ ч.л.
  • чесън - 4 пасирани скилидки
  • сирене - 110 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте внимателно пилешките гърди докато добре ги изтъните. Сложете хартия за печене в тава и я намажете с малко зехтин.

Наредете начуканите пилешки гърди и ги намажете със зехтин. Овкусете ги със сол и черен пипер. Отгоре наредете сиренето, ригана, чесъна и лимоновата кора. Внимателно завийте на рулца и прикрепете с клечица.

Загрейте фурната на 230 градуса. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и изпържете пилешките руладини от всички страни за около 10 минути. Прехвърлете ги в малка тава и запечете за 5-7 минути.

Сипете виното, бульона и лимоновия сок в малка тенджерка, кипнете и варете, докато течността се редуца до половина.

Извадете пилешките руладини, нарежете ги и залейте със соса. Украсете с лимонови резени и поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: