Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз на фурна»Ориз със замразени миди на фурна

Ориз със замразени миди на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ориз със замразени миди на фурна
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусен спомен за лятото, приготвен с помощта на замразени миди!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • миди - 300 г замразени ядки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1 стрък
  • копър - 1 стрък
  • куркума - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете мидените ядки и ги оставете да се размразят.

Измийте ориза и го накиснете във вода за един час.

Накълцайте зеленчуците и ги запържете в малко мазнина заедно с наситнените лук и чесън.

Прибавете отцедения ориз и го запържете, като добавите накрая и подправките.

Разбъркайте с мидите и изсипете мидите с ориз в подходяща тавичка. Залейте с доматеното пюре и поръсете с още от подправките, ако прецените

Печете ориз със замразени миди на фурна на 200 °C, докато мидите се сготвят.

Вижте също с какъв алкохол вървят мидите и какви подправки се слагат на миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Писано, писано, ама недописано. Нищо не се казва за ориза - кога и къде се слага, след като е стоял накиснат във вода?!?!?
20.07.2021 16:39
1
Покажи всички подкоментари