Пуйка в гювеч със зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пуйка в гювеч със зеле
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Класическа рецепта, която с удоволствие ви представяме - пуйка в гювеч със зеле"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 пуйка
  • кисело зеле - 1 зелка
  • масло
  • вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер - 7 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се почиства, измива и нарязва на парчета. Всяко от тях се запържва леко в мазнина.

Киселата зелка се нарязва на ситно. Половината от нея се слага на дъното на намаслен гювеч, а отгоре се разполага месото от пуйка.

Накрая се слага другата половина от зелето. Яденето се полива с виното и се овкусява с подправките.

Гювечът се поставя във фурната и се пече на 200 градуса до готовност.

Пуйката в гювеч със зеле е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: