Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с яйца

Гнезда от кайма с яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гнезда от кайма с яйца
Снимка: Снежа Е.
8 / 9
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно и ефектно - супер идея за онези, които се чудят с какво да изненадат гостите"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • кисели краставички - 4 бр.
  • гъби - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • галета - 3 с.л.
  • червен пипер
  • кимион
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа слагаме каймата, нарязания на ситно лук, галетата, скълцания магданоз и сухите подправки.

Каймата се омесва и се оставя да поеме от уханието всички съставки.

В намазнена тава се слага по малко от каймата и се оформят гнезда. В тях се разполагат нарязани на ситно гъби и кисели краставички.

Яденето се слага в загрята фурна и се пече известно време на 200 градуса.

Щом продуктите се позапекат, градусите се намаляват, във всяко гнезденце се чуква по 1 яйце. Поръсва се с подправки и се доизпича.

Гнездата от кайма с яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: