Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Домашни милинки с галета

Домашни милинки с галета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашни милинки с галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Топли, топли милинки ни чакат на масата. Ние ще похапваме, а вие може да си запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 550 мл
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • галета - 1 пакетче
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля. Смесва се с маята, подправките и половината от свинската мас. Полученото се излива в пресятото брашно и се замесва тесто.

То се оставя 30 минути, след което се разделя на топчици. Всяка от тях се потапя в разтопена мазнина, овалва се в галета и се подрежда в намаслена тава.

Наредените в тава милинки се пъхат в загрята фурна и се пекът на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: